De Oostenrijksegids

Maurach

{tab=Dorp-Stad} MaurachHet kleine dorpje Maurach bestaat uit vijf wijken en ligt aan de zuidoostoever van de Achensee. Maurach ligt direct aan het Rofangebergte in het redelijk brede Achental en biedt mogelijkheden voor iedereen. De meeste accommodaties zijn in de traditionele stijl gebouwd, wat de plaats een typische Oostenrijkse sfeer geeft. Vanuit Maurach kunnen mooie wandelingen rond de Achensee en richting Pertisau en Achenkirch gemaakt worden.

In de regio liggen Achenkirch op 14 km, Schwaz op 18 km en Jenbach op 5 km afstand.

 

Informatie Maurach

Aantal inwoners : 2.040
Aantal gastenbedden : 1.400
Aantal skihütten : 4
Aantal bars-cafés: 8
Afstand Utrecht : 927 km
Afstand snelweg : 5 km
Afstand luchthaven : 45 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 930 meter
Max. hoogte skigebied : 1.870 meter
Sneeuwkanonnen : 6
Telefoon : +43 5246 5300
Homepage : www.achensee.info

{tab=Skigebied}

 
Christlum
6
14
5
6
4
0
0
0
Rofan Seilbahn
4
8
2
0
2
0
1
0
Zwölferkopf
8
8
0
7
0
1
0
0

 

Maurach - Achensee

In het skigebied Achensee liggen de skidorpen Achenkirch, Maurach, Pertisau, Steinberg en Wiesing. Als u naar Maurach op wintersport gaat, kunt u skiën in het skigebied Achensee. De regio Achensee is een rustig wintersportgebied met 3 afwisselende skigebieden die samen circa 55 km aan pistes tellen. Er zijn mogelijkheden voor zowel beginners als voor gevorderden. Het grootste gebied is het Chrislum skigebied van Achenkirch. Hier zijn ook naar verhouding de moeilijkste pistes. De makkelijkste pistes liggen in het Zwölferkopf skigebied van Pertisau met veel vlakke en brede blauwe en rode pistes. Tevens beschikt het skigebied Achensee over veel en best verzorgde loipennetwerk. Ook is het skigebied Achensee bekend om zijn wandelmogelijkheden.

 

Maurach Langlaufgebied

Hoogte boven zeespiegel : 1.000 meter
Klassieke loipen : 21 km
Schaats loipen : 7 km
Hoogte loipen : -

 

Skipasprijzen Maurach - Achensee 

Skipasprijzen Maurach - Achensee 2019Skipas Maurach  
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen. {/tabs}