De Oostenrijksegids

Fieberbrunn

FieberbrunnFieberbrunn is een sfeervol langgerekt bergdorp. Fieberbrunn is de hoofdplaats van het gebied Pillerseetal. Zowel voor de beginnende als voor de gevorderde skiër is het een veelzijdig skigebied dat ook wel 'Der Schneewinkl Tirols' wordt genoemd. Voor jong en oud zijn er pistes in alle moeilijkheidsgraden. Voor diegene die van een uitdaging houdt zijn er een groot aantal niet geprepareerde skiroutes. Met de Schneewinklpas heeft u toegang tot zo'n 56 liften en ruim 190 km afdalingen op de pistes van o.a. Fieberbrunn, St. Johann en St. Ulrich. Ook voor langlaufers zijn er volop mogelijkheden in Fieberbrunn; er zijn zo'n 27 km loipes. De afwisselende omgeving van Fieberbrunn biedt prima wandelmogelijkheden. De wandelpaden voeren door de bossen en langs boerderijtjes. Fieberbrunn trekt dan ook veel wandelaars en bergsporters aan. Verder vindt u in Fieberbrunn een zwemparadijs, een natuurijsbaan en is er een gemoedelijke après-ski.

Informatie Fieberbrunn

Aantal inwoners : 4.200
Aantal gastenbedden : 3.800
Aantal restaurants : 55
Aantal skihütten : 8
Afstand Utrecht : 930 km
Afstand snelweg : 45 km
Afstand luchthaven : 105 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 760 meter
Max. hoogte skigebied : 2.020 meter
Sneeuwkanonnen : 192
Telefoon : +43 5354 56304
Homepage : www.pillerseetal.at

 

 
Fieberbrunn
12
21
2
4
3
4
0
0

 

Pistekaart Fieberbrunn

Fieberbrunn in het Pillerseetal is een sneeuwzeker skigebied. Sneeuwzeker doordat het overgrote deel van de pistes zijn uitgerust met sneeuwkanonnen . De skigebieden van Fieberbrunn, St. Johann in Tirol en Kirchdorf zijn onderdeel van het grote Schneewinkl. Met de Schneewinkl skipas kunt men terecht in een aantal naastgelegen gebieden, waaronder het bekende St. Johann in Tirol. Fieberbrunn biedt zowel goede offpiste mogelijkheden als brede pistes tot op een hoogte van 2.020 meter.

 

Fieberbrunn Langlaufgebied

Hoogte boven zeespiegel : 850 meter
Klassieke loipen : 27 km
Schaats loipen : 25 km

 

Skipasprijzen Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Skipasprijzen Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn 2019Skipas Fieberbrunn
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen