De Oostenrijksegids

Bezienswaardigheden

MuseumsQuartier, Wenen
Verschillende kunstvormen samen op één plek. Het Leopold Museum (Oostenrijkse kunst), het ZOOM Kinder Museum en het Tanzquartier Wenen (het nieuwe Centrum voor hedendaagse dans).
Het KunstHausWien, Wenen
Dit gebouw dat in 1991 opgeleverd is, vestigt binnenin de aandacht op kunst. De muren draaien, de vloeren golven en op de derde verdieping groeien er bomen uit de ramen .
Eisriesenwelt-grotten
In deze grotten bevinden zich meer dan 40 kilometer bevroren watervallen en ijssculpturen. De grotten bevinden zich vlakbij Werfen (ten zuiden van Salzburg) en de temperatuur is er altijd rond het vriespunt, neem dus een trui mee.
Een Sound of Music-tour
Treed in de voetsporen van de muzikale Von Trapp-familie en wie weet, voelt u zich wel heel even Fräulein Maria.
Fietspaden en -routes
Alhoewel Oostenrijk een bergachtig land is, zijn de fietspaden langs de rivieren over het algemeen vlak en dus heel geschikt voor fietstochten. De bekendste route loopt langs de Donau van Passau naar Wenen, een van populairste fietsroutes van Europa.
Weense koffie
Wenen staat bekend om haar koffiecultuur. Breng een bezoekje aan één van de talloze traditionele koffiehuizen en bestel dan geen gewone koffie, want Wenen is trots op haar keur aan koffiesoorten. Geniet van uw Weense koffie met een stuk traditionele chocolade 'Sachertorte'.
De Wörthersee
De Wörthersee is in de zomer één van Oostenrijk's topattracties voor toeristen. De omgeving is prachtig, en als u het echt aan den lijve wilt ondervinden, moet u een duik nemen in het water dat een gemiddelde temperatuur van 21 tot 23 graden Celsius heeft.
Salzburg Festival
Dit klassieke muziekfestival duurt vijf dagen. De talloze internationale sterren voeren hier naast Mozart ook ander werk uit. Het festival vindt eind juli plaats.
Spectaculair skiën
Oostenrijk heeft veel skigebieden. De meeste zijn kleiner en iets goedkoper dan de Franse en Zwitserse skistations. Het skiseizoen loopt van begin december tot eind maart.