De Oostenrijksegids

Kappl

Kappl

Aan de zonzijde van het Paznauntal ligt in het district Landeck op 1.258 meter het dorpje Kappl. Het dorp Kappl ligt slechts op 10 kilometer afstand van de bekende wintersportplaats Ischgl. De gemeente Kappl bestaat verder uit een verzameling van rustige wijken verdeeld over de helling van het Paznaundal. Het skigebied van Kappl is niet groot , maar zeker gevarieerd. Er zijn voornamelijk rode en blauwe pistes. Een bijzondere afdaling is de rode 'Lattenabfahrt'. Als de dalafdaling open is, kan men skiën vanaf het Lattenjoch ruim 1.400 meters non stop naar het dalstation van de Dias-cabinebaan. Leuk voor de kinderen is 'het 'Sunny Mountain' avonturenpark, een winterspeelweide midden in het skigebied. Er is ook een rodelbaan die 's avonds verlicht is. Wandelaars kunnen via het rodelpad het Bergrestaurant Dias op 1.830 meter hoogte bereiken.

 

Informatie Kappl

Aantal inwoners : 820
Aantal gastenbedden : 500
Aantal restaurants : 16
Aantal skihütten : 6
Aantal discotheken : 1
Aantal bars-cafés: 9
Afstand Utrecht : 915 km
Afstand snelweg : 15 km
Afstand luchthaven : 100 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 1.258 meter
Max. hoogte skigebied : 2.690 meter
Sneeuwkanonnen : 14
Telefoon : +43 50990 300
Homepage : www.kappl.com

 

 
Kappl
10
20
10
6
3
1
0
0

Pistekaart Kappl

Vanaf het dorp moet men eerst een afdaling maken om naar het dalstation te komen. Binnen 6 minuten zit je op 1.800 meter. Het skigebied van Kappl is klein maar zeer gevarieerd. Op de noordhelling van het gebied heeft men veelal poedersneeuw en aan de zuid-westkant prachtige hellingen. Het gebied is uitstekend voor beginners, maar ook gevorderde skiërs kunnen hier terecht in het nabijgelegen Ischgl.

Skipasprijzen Kappl

Skipasprijzen Kappl 2019Skipas voor Kappl 
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.