De Oostenrijksegids

Aschau

Aschau im ZillertalAschau im Zillertal is een gemoedelijk dorp en ligt op 567 meter hoogte. Aschau ligt tussen de wintersportoorden Kaltenbach en Zell am Ziller. Aschau heeft zijn eigen dalafdaling die tot in het dorp uitkomt. Vanuit Aschau kan men in relatief weinig tijd een groot aantal wintersportgebieden bereiken. Vanaf Aschau im Zillertal is het slechts 13 kilometer naar Mayrhofen en 30 kilometer naar skigebied Hintertuxer Gletscher, welk zowel in de winter als in de zomer het nodige skiplezier zal bieden. Aschau heeft een van de beste campings van Europa, ook in de winter is de camping open.


Als skiër kan men kiezen tussen diverse regionale skipassen of de Zillertaler Superskipas, eventueel inclusief de Tuxertaler gletsjer. Het Hochzillertal heeft brede pistes en ‘s avonds is de dalpiste bij Kaltenbach verlicht. Tegen een kleine vergoeding kan men hier skiën. Zeker bij een Mini Ski de perfecte aanvulling na een hele dag op de piste. Langlaufen kan men op de bergloipe van 1,5 kilometer en in het dal (5 kilometer) bij voldoende sneeuw. Een gratis skibus rijdt vanuit alle dorpen naar het ‘Hochzillertal’ skigebied. Door het VVV worden er sneeuwschoenwandelingen en fakkelwandelingen georganiseerd.

In de regio gelegen Stumm op 2 km, Kaltenbach 3 km.

 

Informatie Kaltenbach-Stumm

Aantal inwoners : 1.130
Aantal gastenbedden : 1.400
Aantal restaurants : 7
Aantal skihütten : 7
Aantal bars-cafés: 5
Afstand Utrecht : 932 km
Afstand snelweg : 10 km
Afstand luchthaven : 65 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 558 meter
Max hoogte skigebied : 2.500 meter
Sneeuwkanonnen : 280
Telefoon : +43 5283 2218
Homepage : www.best-of-zillertal.at

 

 
Kaltenbach-Hochzillertal
40
101
40
23
10
5
0
0
Fügen-Spieljoch
2
19
0
2
3
2
0
0

Pistekaart Kaltenbach - Hochzillertal

Het deelgebied Spieljoch is één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Europa. Het ligt aan het begin van het Zillertal. Samen met de aaneengesloten skigebieden Hochzillertal en Hochfügen vormt Spieljoch een skigebied van ongeveer 181 kilometer. Een gondelbaan brengt u vanuit Fügen 1.200 meter omhoog naar het skigebied Spieljoch met 21 kilometer piste. Onder de Onkeljoch (2.050 meter) liggen de meeste afdalingen op een breed, uitgestrekt plateau. Vanaf de Onkeljoch skiet u, in januari en februari, met een 7,5 kilometer lange afdaling terug naar het dalstation Fügen. In de overige maanden neemt u vanaf het middenstation de gondel. Vanuit Fügen neemt u de skibus naar Kaltenbach als u wilt skiën in het gebied Hochzillertal-Hochfügen.

Skipasprijzen Kaltenbach - Hochzillertal

Skipasprijzen Kaltenbach - Hochzillertal 2019Skipas voor Kaltenbach - Hochzillertal 
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.