De Oostenrijksegids

Fügen

Fügen

Het uitgestrekte, typisch Oostenrijkse bergdorpje Fügen heeft een authentieke kern. Het historische centrum van Fügen wordt gesierd door een voormalig klooster, een kerk, een museum en enkele huizen en boerderijen uit de Middeleeuwen. Fügen staat verder bekend om zijn grote houtfabriek. Fügen ligt in het oosten van Tirol. Fügen ligt aan het begin van het brede Zillertal, aan de voet van de Spieljoch.


Fügen bestaat uit een aantal smalle straatjes, een pleintje met bars en winkeltjes. Fügen heeft ook een uitgebreide Freizeitzentrum met o.a. een kunstijsbaan, een beautyfarm, fitness en een overdekt zwembad. Tevens is er in Fügen ook de mogelijkheid tot het maken van arrensledetochten en diverse gezellige après-ski mogelijkheden. Eenmaal per week kunt u er avondskiën en dagelijks kunt u avondrodelen.

Informatie Fügen

Aantal inwoners : 3.700
Aantal gastenbedden : 2.500
Aantal restaurants : 10
Aantal skihütten : 5
Aantal discotheken : 3
Aantal bars-cafés: 15
Afstand Utrecht : 926 km
Afstand snelweg : 9 km
Afstand luchthaven : 50 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 650 meter
Max. hoogte skigebied : 2.100 meter
Sneeuwkanonnen : 102
Telefoon : +43 5288 62262
Homepage : www.best-of-zillertal.at

 

 
Kaltenbach-Hochzillertal
40
101
40
23
10
5
0
0
Fügen-Spieljoch
2
19
0
2
3
2
0
0

 

Pistekaart Fügen-Hochzillertal

Het deelgebied Spieljoch is één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Europa. Het ligt aan het begin van het Zillertal. Samen met de aaneengesloten skigebieden Hochzillertal en Hochfügen vormt Spieljoch een skigebied van ongeveer 181 kilometer. Een gondelbaan brengt u vanuit Fügen 1.200 meter omhoog naar het skigebied Spieljoch met 21 kilometer piste. Onder de Onkeljoch (2.050 meter) liggen de meeste afdalingen op een breed, uitgestrekt plateau. Vanaf de Onkeljoch skiet u, in januari en februari, met een 7,5 kilometer lange afdaling terug naar het dalstation Fügen. In de overige maanden neemt u vanaf het middenstation de gondel. Vanuit Fügen neemt u de skibus naar Kaltenbach als u wilt skiën in het gebied Hochzillertal-Hochfügen.

Skipasprijzen Fügen-Hochzillertal

Skipasprijzen Fügen-Hochzillertal 2019Skipas Fügen-Hochzillertal 
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.