De Oostenrijksegids

Stuben

StubenStuben ligt aan de ingang van de Arlbergtunnel en aan de voet van de Arlbergpas. Het is een klein gemoedelijk dorp op een sneeuwzekere hoogte. Het is een goed alternatief voor het dure St. Anton. Het dorpsbeeld bestaat uit Hotels, pensions en herbergen. Voor het bruisende uitgaansleven moet men naar St. Anton. Sinds 1956 loopt een stoeltjeslift de zuidelijk gelegen 2500 meter hoge Albona op. Deze berg in de Verwallgroep is een belangrijke skiberg in de skiregio Arlberg en behoort tot het skiliftverbond van Sankt Anton am Arlberg.

Informatie Stuben

Aantal inwoners : 110
Aantal gastenbedden : 325
Aantal restaurants : 8
Aantal skihütten : 3
Aantal bars-cafés: 9
Afstand Utrecht : 875 km
Afstand snelweg : 25 km
Afstand luchthaven : 180 km Zurich
Hoogte Dorp: 1.407 meter
Max. hoogte skigebied : 2.529 meter
Sneeuwkanonnen : 50
Telefoon : +43 5582 399
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Homepage : www.stuben.com

{

 
Stuben
110
136
32
34
38
0
10
0

 

Pistekaart Stuben

Het skigebiedje van Stuben is vooral geschikt voor toerskiërs. Vanaf de Albona-top (sneeuwzeker tot eind mei) voeren een tiental niet-geprepareerde pistes omlaag naar Stuben, Langen en Oberdorf. Voor snowboarders biedt Stuben bovendien een aantrekkelijke 200 meter lange half-pipe. Verder is er een quarterpipe, een funpark, table top en long jump.

 

Skipasprijzen Stuben

Skipasprijzen Stuben 2019Skipas Stuben
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.